ua en ru

ДПСУ планує залучити ОБСЄ до моніторингу уздовж лінії зіткнення

ДПСУ планує залучити ОБСЄ до моніторингу уздовж лінії зіткнення Фото: Держприкордонслужба України

Місія розгляне питання про збільшення кількості персоналу на Донбасі

Державна прикордонна служба України вивчає можливість реалізації пілотного проекту щодо залучення спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні до моніторингу вздовж лінії зіткнення і на адмінкордоні із Кримом. Про це за підсумками координаційної міжвідомчої наради за участю представників МВС, СБУ, Антитерористичного штабу при СБУ, Генштабу ЗСУ, Нацгвардії і СММ ОБСЄ повідомили у прес-службі ДПСУ.

Як передбачається, діяльність спостерігачів СММ ОБСЄ у контрольних пунктах дозволить забезпечити об'єктивну оцінку ситуації уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей та на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим.

Як заявив глава відділу операцій СММ ОБСЄ в Україні Георгій Покас, місія зацікавлена ​​і підтримує пропозиції Держприкордонслужби з розширення рамок своєї діяльності на контрольні пункти в'їзду/виїзду уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської обл. і на адмінкордоні з анексованим Кримом. При цьому в СММ підтвердили готовність вивчити питання збільшення чисельності персоналу, що працює на сході України.

Крім того, представники європейської місії висловили зацікавленість щодо створення гуманітарних логістичних центрів для потреб цивільного населення, що проживає на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, 46% підконтрольної бойовикам території закрито для СММ.