ua en ru

ДПС: у Криму російські контрольні служби забирають паспорти у громадян України

ДПС: у Криму російські контрольні служби забирають паспорти у громадян України Фото: ДПС

У Держприкордонслужбі заявили, що вчора затримали українця, у якого при собі була тільки копія паспорта

В Криму російські контрольні служби відбирають паспорти у громадян України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби (ДПС) України.

"Вчора в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" прикордонники Херсонського загону виявили громадянина України, який прямував на материкову частину. При собі мешканець Львівщини замість паспортного документа мав лише його ксерокопію. Як з'ясувалося, дійсний документ у нашого співвітчизника вилучили російські окупаційні служби. Зі слів українця, їм не сподобалася категорія друку на другій віковій фотографії у паспорті. Протримавши чоловіка більше доби його документ вилучили, зате прикордонники ФСБ Росії йому вручили ксерокопію і склали на чоловіка документи про адміністративне правопорушення. Тому громадянину довелося повертатися на материкову частину України", - йдеться в повідомленні.

У ДПС зазначили, що це не перший випадок. Нещодавно російські служби вилучили український паспорт під час поїздки в Крим у громадянки України. Мотивували вони це тим, що жінка живе на материковій частині України, а кримську прописку має і повинна була зареєструватися за новим місцем, або замінити паспорт на російський. Так само на неї наклали адміністративний штраф, надали відповідну постанову та ксерокопію паспорта.

Нагадаємо, за час окупації Криму число ЗМІ на півострові скоротилося на 88%.