ua en ru

Кількість ЗМІ в Криму за час окупації скоротилась на 88%

Кількість ЗМІ в Криму за час окупації скоротилась на 88% Фото: кількість ЗМІ в Криму за час окупації скоротилась на 88%

За час анексії на півострові "практично не залишилося" свободи слова

За час окупації Криму число ЗМІ на півострові скоротилося на 88%. Про це свідчать дані "Польового правозахисного центру", повідомляє QHA.

Як повідомляється, кримська журналістка Анна Андрієвська, заявила, що на території окупованого Криму залишилася лише десята частина медіаресурсів, зареєстрованих на 1 квітня 2015 року, порівняно з їх кількістю на початку 2014 року.

"З моменту анексії у Криму згорнулася свобода слова, її там практично не залишилося. Ті мої колеги, які залишилися вірними професії, змушені працювати в підпіллі, або йти з професії, або виїжджати з Криму, і більше не мати можливості повернутися туди. Тому що якщо вони потім вийдуть на кримську територію (російську де-факто), вони відразу ж будуть притягнуті до відповідальності за громадянську позицію і професійну діяльність", - сказала вона.

Також вона заявила, що всі журналісти в Криму в небезпеці, оскільки будь-яка їх заява трактується так, як вигідно окупаційній владі.

"Згідно з даними, на території окупованого Криму зафіксовані упереджена, а часто і протизаконна відмова при оформленні реєстраційних та дозвільних документів щонайменше 15 ЗМІ, 45 фактів прямого тиску з боку силових структур на місцеві ЗМІ, журналістів і блогерів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму можуть припинити мовлення два кримськотатарських телеканали.