ua en ru

Держземагенство незаконно віддало в приватну власність землі водного фонду р. Дніпро вартістю понад 2,7 млн грн

Київська міжрайонна екологічна прокуратура провела перевірку законності розпорядження земельною ділянкою ДП "Клінічний санаторій "Жовтень" ПАТ "Укрпрофоздоровниця". Ділянка розташована в прибережно-захисній смузі р. Дніпро в смт. Козин Обухівського району Київської області. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.

За фактом перевірки виявлено, що у 2010 році Козинська селищна рада на підставі погодження управління Держземагенства в Обухівському районі надала 22 громадянам для будівництва та обслуговування житлового будинку 2,6 га земель рекреаційного призначення ( раніше вилучених у санаторію "Жовтень"). Цільове призначення при цьому не змінювалося. За попередніми оцінками нормативна вартість земельної ділянки - більше 2,7 млн грн. Однак, прибережна захисна смуга є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності і спорудження будівель, у тому числі житлових, на землях прибережних захисних смуг заборонене чинним законодавством.

За виявленим фактом порушення Київська міжрайонна екологічна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно посадових осіб Управління Держземагенства в Обухівському районі за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).