ua en ru

Держветфітослужба перевірить свинокомплекси в дев'яти прикордонних областях України

Ветеринари Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України проведуть перевірку на підприємствах, де виробляють і переробляють свинину, у дев'яти областях України, що межують з Білоруссю та Росією.

Ветеринари Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України проведуть перевірку на підприємствах, де виробляють і переробляють свинину, у дев'яти областях України, що межують з Білоруссю та Росією. Про це повідомила прес-служба Держветфітослужби.

Так, минулого тижня ветеринари проінспектували 24 підприємства та задокументували 13 правопорушень.

"У сусідніх Росії та Білорусії ветеринари активно борються з африканською чумою свиней. Тому, щоб хвороба не з'явилася в Україні, працівники ветміліції та служби ветмедицини вживають посилених заходів. Так, у прикордонних областях працюють мобільні групи, які перевіряють автотранспорт і підприємства з утримання та переробці свиней ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв повідомляв, що у Волинській, Рівненській, Житомирській і Чернігівській обл. працюють 4 поста і 16 мобільних груп, які запобігають потраплянню білоруської продукції в Україну.

Нагадаємо, в середині червня 2013 р. в Білорусії було зафіксовано випадок африканської чуми свиней.