ua en ru

Держава отримала 185 млн гривень від малої приватизації за 2 місяці, - Кубів

Держава отримала 185 млн гривень від малої приватизації за 2 місяці, - Кубів Фото: Степан Кубів (РБК-Україна)

За два місяці було продано 150 об'єктів

Міністерству економічного розвитку за два місяці 2018 року вдалось створити реєстр об’єктів малої приватизації. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що завдяки цьому було продано 150 об'єктів малої приватизації.

"Лише за 2 місяці нам вдалося створити публічний реєстр з понад 1000 об'єктів малої приватизації і продати 150 об'єктів. Ми заробили для держави 185 млн гривень", - повідомив Кубів.

Нагадаємо, в. о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров заявив, що продаж державного майна в Україні в рамках великої приватизації переноситься на наступний рік.

Як писало РБК-Україна у вересні, Фонд держмайна в рамках малої приватизації виставив у системі ProZorroПродажі 100% статутного капіталу ПАТ "Новороздольське гірничо-хімічне підприємство "Сірка" вартістю 178 млн гривень. У Мінекономіки зазначили, що це найдорожчий лот у рамках малої приватизації.

Також агентство повідомляло, що Фонд державного майна (ФДМ) за вересень виставив на продаж 210 об'єктів малої приватизації із початковою вартістю понад 113 млн гривень. Найбільше об'єктів виставлено у Вінницькій, Полтавській, Львівській областях. Однак найдорожчі лоти - в промисловій Запорізької області.