ua en ru

Держава гарантує клієнтам "ПриватБанку" недоторканність і цілісність їх грошей, - Порошенко

Держава гарантує клієнтам "ПриватБанку" недоторканність і цілісність їх грошей, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

За словами Порошенка, від стану справ у банку залежить вся фінансово-економічна ситуація у країні

Президент України Петро Порошенко заявив, що держава гарантує клієнтам ПАТ "ПриватБанк" недоторканність і цілісність їх грошей. Про це Порошенко заявив у зверненні до українців.

"Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам "ПриватБанку" недоторканність і цілісність їх грошей", - сказав глава держави.

За словами Порошенка, побічно від стану справ у банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні.

"Тому його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення - його перехід на стовідсоткову державну власність", - сказав президент.

Вважаю своїм прямимо обов'язком роз'яснити суть тих кроків, які вчора та сьогодні здійснені щодо «Приватбанку». Попри те, що йдеться про приватну банківську установу, ці рішення не є чиєюсь приватною справою. Вони безпосередньо стосуються приблизно половину дорослого населення України – фізичних осіб, які є його клієнтами. Рівно як і понад п'ятдесятьох відсотків усіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні. Опосередковано від стану справ у цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні – настільки він великий, чи, як кажуть фахівці, системний. Через це його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення – його переходу в стопроцентну державну власність. Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканість і цілісність їхніх грошей. Для посилення захисту вкладників «Приватбанку» в якості невідкладного я подавши до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі. Вони будуть такі ж самі, як для «Ощадбанку» – як для банку, що на сто відсотків належить державі.

Опубліковано Петром Порошенком 19 грудня 2016 р.

Нагадаємо, Порошенко сьогодні, 19 грудня 2016 року, зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5553 "Про внесення зміни в закон "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб".