ua en ru

Державний земельний кадастр України стане відкритим з 2013 р., - Тимченко

Державний земельний кадастр України з 2013 р. стане відкритим для усіх охочих на Інтернет-сайті Державного агентства земельних ресурсів України (Держземагенства), але персональні дані власників земельних ділянок будуть захищені. Про це в ефірі телемарафону "Українська незалежність" на "5 каналі" повідомив голова Держземагенства Сергій Тимченко.

"З 2013 р. земельний кадастр України буде відкритий для всіх охочих в режимі Інтернет. Будь-хто зможе зайти на сторінку Держземагентства і побачити будь-яку кадастрову інформацію без персональних даних, які захищені. Всю іншу кадастрову інформацію: кордони, цільове призначення, заборону на використання земельної ділянки, ми побачимо. І оренду у суборенду - все це побачимо", - повідомив Тимченко.

Нагадаємо, Верховна Рада (ВР) 7 липня прийняла в другому читанні і в цілому проект закону "Про Державний земельний кадастр". Документом передбачено оновлення базових положень щодо ведення державного земельного кадастру, що містяться в чинному Земельному кодексі, зокрема - скасування з 2013 р. видачі державних актів на право власності на земельні ділянки. Відповідний проект № 8077 від 4 лютого 2011 р., ініційований фракціями ПР, НУ-НС і БЮТБ, підтримали 260 народних депутатів.

Президент України Віктор Янукович підписав закон України № 3613-VI "Про державний земельний кадастр" 1 серпня.