ua en ru

Державна пенітенціарна служба спростувала інформацію про прослуховування та відеоспостереження у камері Тимошенко

Державна пенітенціарна служба України у вівторок, 9 серпня, офіційно заперечила звинувачення партії "Батьківщина" в тому, що нібито в камері Київського слідчого ізолятора, де утримується Юлія Тимошенко, встановлено спеціальні технічні засоби для прослуховування та відеоспостереження. Про це йдеться у релізі, опублікованому на сайті служби.

Пенітенціарна служба заявила, що дана інформація є неправдивою - ніяких технічних засобів щодо додаткового спостереження в камері Київського СІЗО за Тимошенко немає.

Додатково у відповідь на неодноразові звернення представників ЗМІ Державна пенітенціарна служба повідомила, що конфліктних ситуацій зі співкамерниками у Тимошенко не виникало, претензій від неї щодо умов тримання на адресу керівництва Київського СІЗО не надходило.

Нагадаємо, раніше у вівторок прес-служба партії "Батьківщина" опублікувала в себе на сайті заяву, в якій йшлося, що у камері 242 в Лук'янівському СІЗО, в якій утримують Тимошенко, за місяць до арешту екс-прем'єр-міністра під час ремонту було встановлено техніку для прослуховування. Про це прес-службі партії "Батьківщина" нібито повідомила особа, яка побажала залишитися неназваною. Це джерело також не виключає наявність в цьому невеличкому приміщені міні-відеокамери.