ua en ru

Державна міграційна служба допускає зниження вартості біометричного паспорта

Державна міграційна служба допускає зниження вартості біометричного паспорта Фото: біометричний паспорт може подешевшати

Наразі вже близько 2 мільйонів українців мають біометричний паспорт

Державна міграційна служба України допускає зниження вартості біометричного паспорта. Про це заявив керівник прес-служби Державної міграційної служби України Сергій Гунько, повідомляє "Радіо Свобода".

"Зараз ми очікуємо постанову Кабінету міністрів, вартість буде трошки змінюватись. І за нашими прогнозами, у нижчий бік. Змінились умови оплати: вартість бланку не зміниться, зміниться обсяг платежів до місцевого бюджету. До цього часу паспорт коштував 561 гривню", - повідомив Гунько.

Також він повідомив, що наразі вже близько 2 мільйонів українців мають біометричний паспорт.

"Це набагато безпечніший документ. Ті вимоги для лібералізації візового режиму, що стосувались міграційної служби, були спрямовані на гарантування безпеки суспільства та документування. Тобто, це документ, який неможливо підробити, який видається на основі електронної бази даних, що містить біометричні дані власника. Ним не зможе скористатись будь-хто подібний на власника документа", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму.