ua en ru

Держтелерадіо очікує на прийняття Кабміном програми популяризації читання до 2020

Держтелерадіо очікує на прийняття Кабміном програми популяризації читання до 2020 Фото: Олег Наливайко

Як розраховує голова відомства Олег Наливайко, це має статися найближчим часом

У Держкомітеті телебачення і радіомовлення України очікують найближчим часом на схвалення урядом концепції державної політики розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року. Про це сьогодні під час засідання колегії Держтелерадіо заявив голова відомства Олег Наливайко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Держтелерадіо виконало завдання програми діяльності уряду. Розроблено і внесено до Кабінету міністрів концепцію державної політики розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року. Чекаємо, що найближчим часом вона буде схвалена на засіданні Кабінету міністрів", - анонсував Наливайко.

Нагадаємо, влітку минулого року Держтелерадіо звернулося до ДФС з проханням включити до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, книжкові видання "антиукраїнського змісту".

Відповідно до статті 28 закону України "Про видавничу справу", забороняється розповсюдження видавничої продукції, ввезеної з-за кордону, яка може бути використана для закликів, спрямованих на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, пропагує війну, насильство, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу тощо

Пізніше, в серпні 2015 року, в Держтелерадіо порівняли заборонені російські книги з "Майн Кампф".