ua en ru

Держкомтелерадіо просить ДФС заборонити ввезення в Україну книг "антиукраїнського змісту"

Держкомтелерадіо просить ДФС заборонити ввезення в Україну книг "антиукраїнського змісту" Фото (bilozerska.info): Богдан Червак

Перелік українофобських книжок може поповнюватися новими назвами

Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) звернувся до Державної фіскальної служби із проханням включити до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, книжкові видання антиукраїнського змісту. Про це повідомили у прес-службі Держтелерадіо.

"Ці заходи продиктовані необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни і дезінформації, поширення ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму. Після аналізу книжкового ринку, продукції, яка потрапляє або може потрапити в українську торгову мережу з Російської Федерації, складено список книг антиукраїнського спрямування. У ньому зараз - 38 назв видань таких одіозних персонажів, відомих українофобів, як Е. Лимонов, С. Доренко, сповідника праворадикальних, екстремістських, імперських ідей А. Дугіна, штатного автора "російського імперського руху" С. Родіна та ін. Назви їх опусів вже говорять самі за себе: "Вперед до СРСР", "Надлюдина говорить по-російськи", "Незалежна Україна: крах проекту", "Київ капут", "Поле бою - Україна. Зламаний тризуб", - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Відповідно до статті 28 закону України "Про видавничу справу", забороняється розповсюдження видавничої продукції, що ввозиться з-за кордону, яка може бути використана для закликів, спрямованих на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, пропагує війну , насильство, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу тощо.

"Враховуючи потужність російської пропаганди, спрямованої проти України і українців, перелік українофобських книжок може поповнюватися новими назвами. Прохання до громадських активістів, в разі виявлення таких видань у торговельній мережі повідомляти Держкомтелерадіо", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, підприємства Держтелерадіо заробили у 2014 р. майже 20 млн грн.