ua en ru

Держмитслужба за I квартал 2012 р. збільшила перерахування до бюджету на 25% - до 28 млрд грн

Державна митна служба за I квартал 2012 р. перерахувала до бюджету близько 28 млрд грн. Це на 1 млрд грн більше запланованого Мінфіном і на 5,5 млрд грн або на 25% більше, ніж за січень-березень минулого року. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

"У попередні роки Держмитслужба стабілізувала ситуацію, були перекриті канали чорної контрабанди, припинено ряд схем, які роками формували діри в бюджеті, як викиди в озоновому шарі. Але цінність ефективної діяльності митних органів не тільки в збільшенні надходжень до бюджету та створення можливостей для підвищення рівня соціальної політики. Але й у поступовому формуванні цивілізованого ринку в Україні. Чесна конкуренція можлива лише за рівних умов ведення бізнесу для всіх учасників ", - сказав глава Держмитслужби Ігор Калетник.

Як повідомлялася раніше, глава Держмитслужби також очікує збільшення надходжень від відомства до бюджету у зв'язку з прийняттям нового Митного кодексу України. Планується, що прийнятий, з поправками Президента, Верховною Радою України 13 березня 2012 р., новий Митний кодекс набуде чинності з 1 травня 2012 р. Однак сам Янукович кодекс поки не підписав.