ua en ru

Держмитслужба пропонує зробити обов'язковим наявність митної декларації на товари іноземного виробництва, які реалізуються в Україні

Державна митна служба з метою посилення контроля за реалізацією іноземних товарів пропонує ввести обов'язкову вимогу наявності на товари іноземного виробництва митної декларації. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

"Крім того, необхідно посилити контроль за реалізацією товарів іноземного виробництва. Адже наявність у продажу незаконно ввезених товарів робить економічно недоцільним легальний імпорт, а держава не отримує належні податки в бюджет", - заявив глава Держмитслужби Ігор Калетник.

Пропонується ввести обов'язкову вимогу щодо наявності на товари іноземного виробництва митної декларації, на підставі якої ці товари були ввезені в Україну й надійшли в продаж.

У випадку, якщо підприємство продає товар іноземного виробництва без копії такої ВМД, до нього буде застосовуватися штраф у розмірі подвійної вартості товару.

Калетник також підкреслив, що успішне впровадження в життя цих ініціатив можливе лише за умови злагодженої роботи всіх відомств. Адже така система роботи гарантує повну ланцюг контролю за ввезенням і реалізацією імпортних товарів. Тобто виключає ситуацію, коли може бути проданий товар, ввезений незаконно.

Нагадаємо, раніше Держмитслужба запропонувала ввести обов'язкове маркування споживчих товарів контрольними ідентифікаційними знаками.