ua en ru

Держмитслужба потребує 250 млн грн на програму по будівництву пунктів пропуску до Євро-2012

Державна митна служба оцінює потребу у фінансуванні на програму по будівництву пунктів пропуску до Євро-2012 на рівні 250 млн грн. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Державної митної служби Ігор Тимофєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"На цілій низці пунктів пропуску вже здійснюється розробка і затвердження проектно-кошторисної документації", - сказав І.Тимофеєв.
За його словами, основним джерелом фінансування програми по будівництву та реконструкції пунктів пропуску залишається держбюджет.
І.Тимофеєв наголосив, що окрім бюджетних грошей, митниця працює з міжнародними партнерами.
"Так, в рамках програми прикордонного співробітництва "Європейській інструмент сусідства і партнерства" планується будівництво та реконструкція пунктів пропуску", - відмітив І.Тимофєєв, повідомивши, що програма поширюється на деякі пункти пропуску на кордонах з Польщею, Угорщиною і Росією на загальну суму 187 млн грн.
Заступник голови нагадав, що відповідно до державної цільової програми підготовки та проведення фінальної частині чемпіонату Євро-2012, Державна митна служба здійснює низку заходів з будівництва, реконструкції та удосконалення 20 пунктів пропуску для автомобільного сполучення.
Впродовж 2008-2010 рр. Держмитслужбі Україні було виділено 97 млн грн з 530 млн грн, передбачених програмою.