ua en ru

Держмитслужба: В разі успішного проведення реформування роботи митних органів, буде спрощена система проходження митних процедур

В разі успішного проведення реформування роботи митних органів, буде значно спрощена система проходження митних процедур. Про це повідомив заступник начальника Державної митної служби України Віктор Бондар, представляючи програму реформування роботи митниці, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Бондаря, фахівцями підготовлена низка документів, які дають можливість значно скоротити кількість митних процедур і «буквально через кілька місяців всі ці процедури будуть скорочені".
Також він висловився за скорочення списку документів, які подаються для митного оформлення. «Сьогодні до процедури оформлення документів приєдналися, здається, вже всі державні органи, які тільки є в України, кожен вимагає якийсь папір додати до декларації, величезна кількість довідок, сертифікатів, печаток, штампиків та інших суб'єктів, до яких ми часто не маємо відношення і згадуємо про них, а вони сьогодні беруть участь у процедурі (митного) оформлення. Тому підготовлені чіткі нормативно-правові акти, які радикально скорочують список документів, які подаються на оформлення, зменшують їх кількість, дають можливість бізнесу більш вільно дихати», - зазначив він.
Також, за словами В.Бондаря, майбутня реформа спростить і адаптує до правил Євросоюзу українські правила реекспорту і реімпорту, що дозволить зробити Україну транзитною країною.