ua en ru

Держмитслужба з 5 грудня впроваджує систему попереднього документального контролю

Державна митна служба України з 5 грудня 2011 року впроваджує систему попереднього документального контролю (ПДК), що призведе до збільшення на 30% швидкостей проходження митного контролю товарів у пунктах пропуску через державний кордон України. Про це на брифінгу заявив заступник начальника Київської регіональної митниці Юрій Соколов, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 5 грудня цього року набувають чинності постанови Кабінету міністрів України, спрямовані на істотне спрощення процедури і скорочення часу проходження митного контролю товарів в пунктах пропуску через державний кордон України... Впровадження попереднього документального контролю зрештою збільшить швидкість проходження митного контролю товарів у пунктах пропуску на 30%, а з часом ця цифра збільшиться", - заявив Соколов.

За його словами, з впровадженням ПДК припиняться подвійні перевірки товарів. Продукція, підконтрольна санепідемслужбам, потраплятиме під ПДК в обсязі 100%, екологічним службам - на 50%, ветеринарним і фітослужбам 70-85%. Як пояснив Соколов, товари, які не представляють особливого інтересу для митного контролю, - побутова техніка, будівельні матеріали - за наявності документації і проходження візуального контролю, отримують штамп "пропуск дозволений" і відправляються в країну для подальшого митного оформлення вже безпосередньо в пунктах призначення. "Остаточний список товарів, які потраплятимуть під ПДК, ще не сформований, але найближчим часом він буде готовий", - додав Соколов.