ua en ru

Держмитниця зможе виконати урядові плани з надходження до бюджету, - І.Калєтнік.

Держмитниця зможе виконати урядові плани з надходження до бюджету. Про це повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, передає кореспондент РБК-України.

І.Калєтнік відзначив, що Держмитниця зможе виконати план з додаткового надходження до бюджету 20 млрд грн за рахунок митного оформлення імпортних товарів.

За його словами, основною проблемою низьких надходжень до бюджету є відсутність нормального декларування імпортних товарів. І.Калєтнік відзначив, що імпортери разом з деякими митниками не декларують справжню вартість імпортних товарів, занижуючи митну вартість, або оформлюючи її як інший вид товару.

Так, за його словами, лише 3% оформленого взуття є з натуральної шкіри і таким чином 97% взуття оформлюється по ціні 1-2 дол. "Якщо взяти хоча б 50% цих товарів і привести до реальної митної вартості, то навіть за мінімальною вартістю можна отримати 22-30 дол. за пару. Якщо взяти 1 контейнер взуття, то там може знаходитися 7-8 тис. пар взуття, то навіть з мінімальною вартістю 22-30% можна отримати 56 тис. грн податків з контейнера", - сказав І.Калєтнік.

За його словами, оформлення за реальною митною вартістю призведе до значного скорочення контрабанди, що дозволить розвиватися внутрішньому ринку і призведе до збільшення доходів у держбюджет.

І.Калєтнік повідомив, що ситуація з митною базою знаходиться у складному стані, зокрема 50% товарів, що імпортуються в Україну не занесені до митної бази. "Ми не знаємо, що завозиться в Україну", - сказав він.