ua en ru

Держсільгоспінспекція: Зимові погодні умови поки що не пошкодили багаторічним насадженням

За оцінками фахівців Державної інспекції сільського господарства України, в грудні 2011 - січні 2012 рр. плодові, ягідні культури, виноград і хміль не зазнали впливу природно-кліматичних умов. Про це повідомляє прес-служба Держсільгоспінспекції.
"Зокрема, цьому сприяло те, що грудень 2011 р. і дві перші декади січня поточного року видалися значно теплішими звичайного. Середньомісячна температура повітря склала на 3-4 °С вище за норму. В середині третьої декади відбулося зниження температури до -5-15 °С, а в північно-східній частині України до -17-22 °С. Хоча сніговий покрив в середньому склав 4-15 см., глибина промерзання ґрунту досягла 3-12 см", - повідомили в прес-службі.
Вплив теперішнього і подальшого зниження температури на стан багаторічних насаджень можна буде визначити у кінці лютого, відмітили в Держсільгоспінспекції.
Зазначимо, що за даними МНС України, у зв'язку з несприятливими погодними умовами урожай пшениці в Україні в 2012 р. знизиться на 20-30% - до приблизно 15 млн тонн. Це вже спричинило зростання світових цін на пшеницю до максимального рівня за останні чотири місяці.