ua en ru

Держрезерв заперечує розтрату 257 млн гривень держкоштів

Держрезерв заперечує розтрату 257 млн гривень держкоштів Фото: Держрезерв заперечує розтрату державних коштів при закупівлі палива

Відомство вважає проведений обшук тиском, спрямованим проти впровадження реформ

Державне агентство резерву України (Держрезерв) заперечує звинувачення правоохоронних органів у розтраті 257 млн гривень держкоштів при закупівлі дизельного палива. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, процедура закупівлі, якою цікавилася СБУ, проводилася в умовах абсолютної прозорості. Держрезерв забезпечив участь у процедурі розкриття тендерних пропозицій незалежних ЗМІ, а сама відеотрансляція процедури досі викладена в мережі Інтернет. Однак, пояснює Держрезерв, торги було скасовано.

За словами голови агентства, Вадима Мосійчука, його відомство ще в лютому 2016 року, надало СБУ всю документацію за вказаною тендеру та просило повідомити про обставини (у разі їх наявності), які створюють або можуть створювати загрозу інтересам держави за результатами проведеної процедури, у тому числі економічним. Надалі, запит був проігнорований, а 1 листопада був проведений обшук.

Держрезерв вважає такі дії тиском з боку правоохоронців і протидією впровадженню реформ у відомстві. Також, агентство стверджує, що оскільки ні поставки, ні закачування палива не відбулося, факт розтрати держкоштів не підтверджений.

"Ми вбачаємо у таких діях тільки тиск з боку правоохоронних органів і СБУ, метою яких є нанесення шкоди реформістським кроків відомства. Справа дійсно надуто з нічого, тому що не факт поставки, ні факту закладки палива в сховища Держрезерву не було. Це неодноразово перевіряли ще на початку року і НАБУ, і та ж СБУ", - заявив Мосійчук.

За його словами, починаючи з травня поточного року, це вже шоста перевірка діяльності Держрезерву та його керівника. Мосійчук повідомив, що відомство має намір звернутися в НАБУ і антикорупційну прокуратуру з проханням провести об'єктивне розслідування подій.

Нагадаємо, вчора, 1 листопада, правоохоронці провели обшук у приміщенні Державного агентства резерву України (Держрезерву).