ua en ru

Держпрограма активізації економіки сприяє припливу інвестицій у малий бізнес, - експерт

Державна програма активізації розвитку економіки передбачає програму імпортозаміщення, яка віддає перевагу малим і середнім вітчизняним виробникам, що стимулює приплив інвестицій в невеликі підприємства. Про це заявив директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Я не розумію політиків, які, ще не прочитавши програму, почали її критикувати. Очевидно, що самі розробники програми не передбачали в ній якогось надпрориву, але ряд позитивних моментів в ній присутні. Мені особливо імпонує врегулювання сфери капітальних вкладень, також непогана поетапно прописаний процес покращення інвестиційного клімату», - сказав експерт.

За його словами, в програмі заслуговує на увагу активізація процесу імпортозаміщення. «Наскільки я розумію, у багатьох сферах в ньому віддається перевагу вітчизняним виробникам дрібної та середньої руки. А це, в свою чергу, буде стимулювати приплив інвестицій в такі невеликі підприємства. При цьому в програмі дано чудовий посил - децентралізація бюджетів, Київ буде потроху віддавати повноваження, в тому числі, у бюджетних питаннях, регіонам», - зазначив Устенко.

Він вважає, що держпрограма розвитку економіки також оптимізує бюджетний процес, оскільки, складаючи держбюджет-2014, уряд буде виходити з положень цієї програми. «Чиновники, які будуть писати його, можуть сміливо виходити з цифр і позицій, закладених в програмі. Головне, що є чіткий програмний документ, а зміни і доповнення до нього можна вносити будь-коли», - зазначив аналітик.

Нагадаємо, на початку 2013 р. Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало проект Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр.

Читайте також: Реалізація Програми активізації розвитку економіки потребує 29-30 млрд грн, - Прасолов