ua en ru

Держпродпотребслужба виступає за скасування держрегулювання цін на споживчі товари

Держпродпотребслужба виступає за скасування держрегулювання цін на споживчі товари Фото: Володимир Лапа

У відомстві вважають, що держрегулювання цін доцільно тільки в сферах оплати ЖК послуг

Держпродпотребслужба виступає за скасування державного регулювання цін на соціально значущі продукти харчування. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Держпродпотребслужби Володимир Лапа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є наміри уряду скасувати державне регулювання цін на споживчі товари. Ми ці наміри підтримуємо, тому що не бачимо зв'язку між масштабом цінового контролю і динамікою цін", - сказав він.

За словами Лапи, держрегулювання цін доцільно тільки в сферах оплати житлово-комунальних послуг, а також у фармацевтиці.

Разом з тим голова відомства повідомив, що з початку квітня 2016 року територіальні органи Держпродпотребслужби прийняли 24 рішення про накладення штрафів на органи ЖКГ на загальну суму понад 985 тис. гривень, у фармацевтичній галузі - 18 рішень про накладення штрафів на 145 тис. гривень і на ринку продовольства - 11 штрафів на 47 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше в Головному управлінні Держпродпотребслужби у Львівській області заявили, що у Львові через проблеми з вивезенням сміття можуть виникнути епідемії.