ua en ru

Держпідприємництво погодило встановлення нових мінімальних цін на цукрові буряки з 1 вересня 2014 р

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) погодила проект постанови Кабінету міністрів України, згідно з яким з 1 вересня 2014 р. планують встановити нові мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор квоти "А" у сумі 343,55 грн.

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) погодила проект постанови Кабінету міністрів України, згідно з яким з 1 вересня 2014 р. планують встановити нові мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор квоти "А" у сумі 343,55 грн. Про це повідомила прес-служба Держпідприємництво.

Розробником проекту постанови Кабінету міністрів України "Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2014 р. до 1 вересня 2015р" є Міністерство аграрної політики та продовольства України.

На маркетинговий період 2014/2015 років Мінагрополітики запропоновано затвердити мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор квоти "А" за 1 т відповідно 343,55 грн та 4722,68 грн без урахування ПДВ.

Зазначимо, що уряд щорічно встановлює граничний розмір квот з поставки цукру на внутрішній ринок (квота "А") та затверджує мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор.

Так, даним документом передбачається:

- установлення граничного розміру квоти з поставки цукру на внутрішній ринок (квота "А") у період з 1 вересня 2014 р. до 1 вересня 2015 р.;

- затвердження мінімальних цін на цукрові буряки та цукор квоти його поставки на внутрішній ринок, починаючи з 1 вересня 2014 р.

"Виходячи з норми споживання цукру на душу населення, за пропозицією Мінекономрозвитку, проектом пропонується встановити граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок у період з 1 вересня 2014 р. по 1 вересня 2015 р. в обсязі 1811 тис. т", - йдеться у повідомленні.

Запропонований рівень мінімальних цін визначений на підставі розрахунків Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН і УкрНДІЦП, виходячи із витрат на виробництво та мінімального необхідного рівня його рентабельності.

Крім того, відповідно до закону України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" у разі поставки цукру на внутрішній ринок понад встановлену квоту або реалізації його за цінами, що нижчі від визначеної мінімальної ціни, з підприємця стягується штраф у розмірі подвійної вартості цукру, реалізація якого здійснена з порушенням встановленого порядку.