ua en ru

Держспоживінспекція зняла з реалізації майже половину перевірених дитячих товарів, - АП

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів зняла з реалізації майже половину перевірених дитячих товарів. Про це заявив уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, передає прес-служба Президента.

"Забраковано та знято з реалізації майже половину перевірених товарів", - заявив Павленко. Всього в 2013 р. Держспоживінспекція перевірила понад тисячу підприємств стосовно дотримання законодавства про захист прав споживачів при реалізації товарів шкільного асортименту, в яких встановлено більше семи тисяч порушень.

За його словами, серед основних проблем захисту дітей від продукції, яка несе або може нести загрозу для їх життя та здоров'я, є невиконання вимог законодавства та низький рівень відповідальності суб'єктів господарювання щодо дотримання якості та безпеки товарів для дітей.

"Проблемою є відсутність ефективного контролю за надходженням на ринок продукції неналежної якості, відсутність ефективного механізму розгляду скарг, відсутність незалежного контролю за виробниками, імпортерами дитячих товарів", - зазначив Павленко.