ua en ru

Госпограслужба у співпраці з США закупить обмундирування та спецзасобів на 1,5 млн дол., - МЗС

Державна прикордонна служба України в співробітництві з США закупить спеціального обмундирування і засобів прикордонного контролю на 1,5 млн дол.

Державна прикордонна служба України в співробітництві з США закупить спеціального обмундирування та засобів прикордонного контролю на 1,5 млн дол. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках співпраці з Держдепартаментом США за програмою "Експортний контроль та безпека кордонів" планується закупити спеціальне обмундирування і засоби прикордонного контролю на суму майже 1,5 млн доларів США. На сьогоднішній день, вже отримано 1500 комплектів камуфляжу, пристосування для поглибленої перевірки паспортів, технічні засоби прикордонного контролю. До кінця цього року, Держприкордонслужбі буде надано 36 броньованих позашляховиків, 70 переносних тепловізорів і 2300 бронежилетів і засобів екіпіровки. Загальний бюджет проекту становить майже 10 млн доларів США", - розповів Перебийніс.

За його словами, для підрозділів ДПС, станом на сьогоднішній день тривають закупівлі засобів автономного життєзабезпечення, броньованих патрульних автомобілів, тепловізорів та інженерної техніки ще на 12 млн дол.

"На сьогоднішній день прикордонники в рамках допомоги від США отримали 45 одиниць техніки - це вантажні автомобілі, тягачі, паливозаправники, мікроавтобуси, в тому числі броньовані, крани, екскаватори, трактори, а також біноклі, портативні тепловізори, пневмокаркасные модулі, дизельні генератори", - зазначив Перебийніс.