ua en ru

Держприкордонслужбу підпорядкують МВС, - концепція реформи

Державну прикордонну службу України планують підпорядкувати Міністерства внутрішніх справ України.

Державну прикордонну службу України планують підпорядкувати Міністерства внутрішніх справ України. Про це йдеться у концепції реформи Міністерства внутрішніх справ України. Яку представив голова МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Так, згідно концепції реформи, за міністром внутрішніх справ буде закріплена Прикордонна служба, національна поліція, Міграційна служба та Служба з надзвичайних ситуацій.

"Призначення та професійна діяльність керівників та працівників цих служб не буде залежати від зміни політичного керівництва держави", - йдеться у концепції.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв надати проект реформи МВС до 15 вересня 2014 р.

"Правоохоронна система в країні потребує радикальних, серйозні зміни. В судах, СБУ, прокуратурі, МВС - проблеми з ключовими функціями. Треба міняти ситуацію. І відкладати не можна, навіть з огляду на війну. Прийняв рішення свою частину - реформу МВС подати до 15 вересня і запропонувати прийняти в Кабміні та парламенті до кінця жовтня. Проект практично готовий. Допрацьовуємо деталі", - повідомив Аваков.