ua en ru

У Держприкордонслужбі розповіли, скільки жінок служить у відомстві

У Держприкордонслужбі розповіли, скільки жінок служить у відомстві Фото: українські прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Адміністрація Держприкордонслужби обговорила з представниками ООН питання гендерної рівності та розширення прав жінок

На даний момент близько 24% особового складу Державної прикордонної служби України становлять жінки. Про це повідомляє пресс-служба Держприкордонслужби.

"зокрема, на сьогодні 24% особового складу Держприкордонслужби - це жінки, з яких 13% - офіцери. Решта - молодший персонал і працівники відомства. Крім того, офіцери-жінки займають близько 15% керівних посад в органах Держприкордонслужби", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч робочої групи служби з представниками структури Організації об'єднаних націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України готується скасувати наказ від 1993 року, яким жінкам забороняється мати близько 450 професій в різних сферах. За словами нардепа від "Самопомичи", голова підкомітету з питань гендерної рівності та недискримінації комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірини Суслової, окрім цього наказу існують інші елементи, які дискримінують жінок.