ua en ru

Держприкордонслужба заявляє, що не може створити реальний бар'єр для організованих терористичних груп

Державна прикордонна служби України заявляє, що не може створити реальний бар'єр для того, щоб не допускати організовані терористичні групи на територію України.

Державна прикордонна служби України заявляє, що не може створити реальний бар'єр для того, щоб не допускати організовані терористичні групи на територію України. Про це в ефірі 5 каналу заявив начальник відділу з питань взаємодії із ЗМІ Держприкордонслужби Олег Слободян.

"У штаті Державної прикордонної служби немає важкої техніки і немає засобів ведення вогню і технічних засобів для того, щоб протидіяти і на сто відсотків не допускати проникнення на територію України озброєних організованих груп. Тому що ми будувалися і реформувалися як правоохоронний орган європейського зразка і відмовилися від військової складової. Тому зараз ми контролюємо ділянку кордону, але створити реальний механізм і реальний бар'єр для того, щоб виключити проникнення організованих терористичних груп - на жаль, ми не можемо цього зробити", - заявив Слободян.