ua en ru

Держприкордонслужба за минулу добу не зафіксувала обстрілів з боку бойовиків

Державна прикордонна служба України за минулу добу не зафіксувала обстрілів з боку бойовиків.

Державна прикордонна служба України за минулу добу не зафіксувала обстрілів з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Відзначаються активні розвідувальні заходи ВС РФ з метою визначення розстановки угруповань Держприкордонслужби та ЗС України, а також їх військового потенціалу. Бойових зіткнень і обстрілів підрозділів Держприкордонслужби за минулу добу не відбувалося", - йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, лідери самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" висувають до бойовиків жорсткі вимоги по збереженню техніки і озброєння, аргументуючи це тим, що в найближчому майбутньому потік військової техніки з РФ припиниться. Також російським військовим командуванням запропоновано бойовикам створювати власні ремонтні бази.

У той же час на території тимчасово окупованого Криму Росії продовжує нарощувати ударне угруповання своїх військ. О 14:40 24 вересня в 400 м від адміністративної межі навпаки блокпоста українських прикордонників від ВПС "Чонгар" прибули та зайняли позиції 4 БТР.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив, що за останню добу з 24 на 25 вересня сили антитерористичної операції на Донбасі вперше за довгий час не втратили ні убитими, ні пораненими жодного бійця.