ua en ru

Держприкордонслужба України продовжує фіксувати факти обстрілу з боку РФ, скупчення військ РФ біля кордону та порушення кордону з боку РФ

Державна прикордонна служба України продовжує фіксувати факти обстрілу з боку Російської Федерації, скупчення військ Росії біля кордону з Україною, а також порушення меж з боку РФ.

Державна прикордонна служба України продовжує фіксувати факти обстрілу з боку Російської Федерації, скупчення військ Росії біля кордону з Україною, а також порушення меж з боку РФ. Про це йдеться в повідомленні Госпогрнаслужбы.

Так, у Держприкордонслужбі України стверджують, що ними зафіксовано прибуття в населений пункт Суджа (Курська область РФ) підрозділів Забайкальського і Далекосхідного військового округу Збройних сил Росії. А у Суджанському районі відзначається розгортання двох вузлів зв'язку і очікується завезення апаратури засекреченого зв'язку.

У відомстві підкреслили, що триває обстріл позицій українських прикордонників і військовослужбовців Збройних сил України з території Росії.

За повідомленням відомства, у цілому протягом ночі терористи обстрілювали позиції прикордонників з артилерійської зброї і мінометів близько 7 разів.

Так, Держприкордонслужба заявила про трьох прикордонників, що отримали контузію в одного поранено прикордонника в результаті мінометного обстрілу в ніч з 21 на 22 липня на ділянці відділу прикордонної служби "Станично-Луганське" (Луганська область) з території РФ.

Відзначається також, що вранці 22 липня було здійснено повторний обстріл позицій з реактивних систем залпового вогню "Град" (до 7 залпів). Втрат особового складу немає.

В районі населеного пункту Шевченкове прикордонниками виявлено сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів "з метою застосування реактивних систем "Град", які зайняли позиції в поле та виконали стрільби по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі і спалена трава)".

Увечері 21 липня на ділянці відділу прикордонної служби "Червона Таловка" (Луганська область) на напрямку Волошине (РФ) - Золотаревка (Україна) зафіксовано порушення повітряного простору України (до 2 км) двома вертольотами Мі-24. Надалі вертольоти повернулися на територію РФ і взяли курс на н.п. Волошине (РФ).