ua en ru

Держприкордонслужба України відзначає активізацію переміщень військової техніки та підрозділів ЗС РФ поблизу кордону

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) відзначає активізацію переміщень військової техніки та підрозділів Збройних сил Російської Федерації поблизу українсько-російського кордону.

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) відзначає активізацію переміщень військової техніки та підрозділів Збройних сил Російської Федерації поблизу українсько-російського кордону. Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

"Протягом 16-17 червня обстановка в прикордонних районах Луганської та Донецької областей характеризувалась подальшим веденням бойових дій з метою відновлення охорони державного кордону; підвищенням активності незаконно утворених озброєних формувань щодо облаштування нових баз дислокації та опорних пунктів; активізацією переміщень військової техніки та підрозділів ЗС РФ поблизу кордону", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 16 червня неподалік населеного пункту Бірюкове Луганської області угруповання прикордонників вступило в бойове зіткнення із терористами, які слідували в напрямку міста Свердловськ. У результаті збройного протистояння терористи відступили. Прикордонники втрат не зазнали. Разом із військовослужбовцями Збройних сил проведено зачистку району.

Раніше повідомлялося, що сьогодні вночі табір прикордонників та військовослужбовців ЗС України в районі населеного пункту Олексіївка був обстріляний мінометним вогнем з 8 позицій на трьох напрямках, в результаті чого були поранені 4 військовослужбовця Нацгвардії.