ua en ru

Держприкордонслужба провела випробування нового модернізованого катера

Держприкордонслужба провела випробування нового модернізованого катера Фото: модернізований швидкісний патрульний катер типу УМС-1000 (прес-служба ДПС)

Патрульний плавзасіб оснащено сучасним навігаційним обладнанням і засобами зв'язку

Прикордонники провели випробування нового модернізованого швидкісного патрульного катера типу УМС-1000, який призначений для несення служби на морі, річках і озерах. Про це сьогодні повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України (ДПС).

Як зазначається, плавзасіб дещо відрізняється від катерів цього ж проекту, побудованих для Морської охорони Держприкордонслужби протягом 2011-2014 років, і є їхньою новою модифікацією.


Зокрема, катер має інші обводи корпусу і більшу довжину (загалом 12 метрів). У якості головних двигунів використані більш потужні суднові дизелі, що дозволяє досягти швидкості до 38 вузлів.

Також катер оснащено сучасним навігаційним обладнанням і засобами зв'язку. Морехідні якості катера забезпечують його рух без обмежень при штормі до трьох балів, автономність по запасах питної води і провізії - до двох діб.

Прикордонники провели випробування нового модернізованого катера типу УМС-1000 https://www.youtube.com/watch?v=i7VfjKMRpLg

Опубліковано Державна прикордонна служба України 18 серпня 2016 р.

Перший вихід катера показав, що закладених при проектуванні і будівництві тактико-технічних характеристик досягнуті. Наразі здійснюються кінцеві налаштування обладнання за результатами ходових випробувань. Процес випробувань і прийому катера триватиме до кінця місяця, після чого він буде прийнятий до складу Морської охорони ДПС.

"Особливістю цього катера є те, що на ньому встановлені два водометних двигуни, які значно підвищують його швидкість", - зазначив начальник управління організації Морської охорони Департаменту охорони державного кордону Владислав Смірнов, додавши, що завдяки цьому розширено сферу застосування катера на ділянках з меншими глибинами.

Нагадаємо, напередодні у Греції в результаті зіткнення катера і човна загинув українець.