ua en ru

Держприкордонслужба очікує наприкінці грудня-першій половині січня зростання потоку пасажирів в 2-2,5 рази

Державна прикордонна служба України інформує, що наприкінці грудня цього року і в першій половині січня наступного року слід очікувати зростання майже в 2-2,5 рази потоку пасажирів та транспортних засобів у пунктах пропуску через кордон. Це обумовлено святкуванням новорічних та Різдвяних свят, а також закінченням річних комерційних контрактів на перевезення вантажів, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Як зазначає відомство, додаткове ускладнення обстановки можливе через погодні умови, погіршення яких, може призвести до збільшення ризиків переохолодження учасників міжнародного руху.

"Прикордонне відомство робить все можливе, щоб на кордоні не виникали черги, а подорож людей була комфортною", - йдеться в повідомленні.

З метою забезпечення ритмічності пропускних операцій у пунктах пропуску та створення комфортних умов для подорожуючих Держприкордонслужба ініціювала проведення низки координаційних нарад із залученням представників державних контролюючих служб та органів місцевого самоврядування. Були визначені заходи з підготовки пунктів пропуску до функціонування під час несприятливих погодних умов, роботи під час різкого збільшення пасажиро-транспортних потоків, облаштування окремих місць для обігріву громадян та стоянок транспортних засобів, а також надання допомоги особам, які зазнали лиха. Для завчасного отримання попередньої інформації стосовно переміщення через державний кордон організованих груп, у тому числі й дитячих, додаткових туристичних поїздів, автобусів та автоколон було залучено перевізників, туристичних операторів та адміністрації підприємств.

"Державна прикордонна служба України ще раз звертає увагу громадян, які перетинатимуть у цей період державний кордон, на необхідність ознайомитись з порядком та особливостями перетинання державного кордону України для уникнення непорозумінь у пунктах пропуску", - зазначили в Держприкордонслужбі.

Читайте також: Рух вантажівок з України в Румунію через КПП "Порубне-Сірет" через негоду призупинений, - Держприкордонслужба