ua en ru

Держприкордонслужба на 7 днів обмежила ввезення товарів однією особою в Румунію

Державна прикордонна служба України обмежила ввезення однією особою товарів у Румунію протягом семи днів. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За інформацією Держприкордонслужби, вводиться обмеження на ввезення певної кількості товарів - продукти харчування, тютюнові вироби, паливно-мастильні матеріали - однією особою протягом семи днів, з України в Румунію. Відповідне рішення закріплене указом національного агентства податків Румунії від 29 жовтня 2013 р. № 3387 "Інструкції по управлінню інформації щодо певної категорії товарів, що ввозяться в Румунію мандрівниками в їх особистому багажі".

Згідно з цим Указом у пункті пропуску "Сігету Мармацієй" (Румунія) з 1 до 15 листопада цього року проводиться експеримент, за яким кожен громадянин письмово декларує товар, який переміщує по території Румунії. А співробітники митної служби Румунії здійснюють перевірку та внесення інформації до спеціальних баз даних.

А з 15 листопада відповідне нововведення вводиться у всіх пунктах пропуску на україно-румунському кордоні. Враховуючи це, можливо виникнення черг транспортних засобів у пунктах пропуску Мукачівського та Чернівецького прикордонних загонів за збільшення часу оформлення румунською стороною.