ua en ru

Держприкордонслужба допускає провокації РФ у річницю блокади Криму

Держприкордонслужба допускає провокації РФ у річницю блокади Криму Фото: Олег Слободян

24 вересня планується акція кримських тартар з нагоди річниці блокади Криму

Державна прикордонна служба України допускає можливість провокацій з боку Російської Федерації під час акції кримських татар, присвяченій річниці громадської блокади Криму. Про це на брифінгу заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє "112 Україна".

Слободян повідомив, що у другій половині дня 22 вересня прикордонники зафіксували майже одночасне підняття в повітря на тимчасово окупованій території Криму двох російських аеростатів: в районі населеного пункту Волошине - у вірменському напрямку і в районі населеного пункту Передмостові - на чонгарському напрямку.

"За зовнішнім виглядом літальні апарати ідентифіковані як аеростати малого обсягу "Рись". Вони призначені для спостереження за територією в радіусі до 70-80 км. З настанням сутінків обидва аеростати були опущені на землю, а сьогодні близько 9:20 один з них знову було піднято в повітря в районі населеного пункту Волошине", - повідомив він.

На думку Слободяна, активізація розвідувальної активності РФ пов'язана з анонсованою на 24 вересня акцією кримських тартар з нагоди святкування річниці блокади Криму.

"При цьому на час зазначеної акції кримських татар ми не виключаємо можливість провокацій з російської сторони, оскільки попереднє використання аеростата "Рись" відбувалося саме в період провокаційних дій спецслужб РФ, пов'язаних нібито з пошуком української диверсійно-розвідувальної групи", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація нарощує кількість військової авіації біля кордонів з Україною.