ua en ru

Держміграції попереджає українців про випадки шахрайства з оформленням біометричних паспортів

Держміграції попереджає українців про випадки шахрайства з оформленням біометричних паспортів Джерело фото:academ.info

Державна міграційна служба попереджає українців про випадки шахрайства з оформленням біометричних паспортів. Про це повідомили у прес-службі Держміграції.

Так, громадянам не варто користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують оформлення біометричних паспортів за підвищеними тарифами. "Жодна організація в Україні, крім Державної міграційної служби України, не наділена повноваженнями щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - наголосили в повідомленні.

З введенням біометричних паспортів активізувалися шахраї і фірми-посередники, які пропонують "прискорити" оформлення біометричного паспорта або взагалі оформити цей документ. Розцінки на послуги таких посередників коливаються від 1000 гривень і більше. Закінчується це, як правило, у кращому випадку звичайним оформленням документа в міграційній службі у встановлений законодавством термін, в гіршому - втратою коштів і неотриманням документа.

"Ні міграційна служба, ні ДП "Документ" не співпрацюють з питань оформлення паспорта для виїзду за кордон із жодними приватними компаніями", - наголосили в Держміграції.

Для оформлення біометричного паспорта громадянам необхідно звертатися у відповідне найближчий підрозділ міграційної служби. "Тільки працівники міграційної служби здійснюють фотографування, сканування підпису і відбитків пальців рук людини, і без особистої присутності людини в підрозділі ДМС ці процедури провести неможливо. Система, на основі якої оформляються паспорти, не приймає інформацію з будь-яких носіїв", - зазначили в відомстві.

Нагадаємо, вартість біометричного паспорта в Україні - одна з найнижчих у Європі.