ua en ru

У Держміграції підтвердили позбавлення Артеменка громадянства України

У Держміграції підтвердили позбавлення Артеменка громадянства України Фото: Андрій Артеменко (УНІАН)

Матеріали по Артеменку розглянула комісія з питань громадянства при президенті

Державна міграційна служба підтвердила позбавлення депутата Верховної Ради України Андрія Артеменка громадянства України. Про це повідомляє прес-служба Держміграції.

"Відповідно до указу президента народний депутат втратив громадянство України… Матеріали стосовно народного депутата України Андрія Артеменка надані Генеральною прокуратурою України через Міністерство внутрішніх справ України, опрацьовані Державною міграційною службою України та направлені на розгляд комісії з питань громадянства при президентові, у встановленому порядку розглянуті на засіданні комісії 25.04.2017. За Конституцією України президент приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків комісії з питань громадянства", - вказано у повідомленні.

Загалом, у період з 2012 по 2016 років указами Президента України оформлено втрату громадянства стосовно 323 осіб.

Нагадаємо, раніше нардеп від БПП Олексій Гончаренко заявив, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення нардепа Андрія Артеменка громадянства України. "У нас також чітко прописано в конституції, що в Україні одне громадянство може бути. Коли депутат є носієм паспорта іншої країни, то це прямий абсурд і загроза нацбезпеці. Це питання стоїть дуже гостро, тому президент визначився щодо Артеменко", - заявив Гончаренко.