ua en ru

Держкомтелерадіо просить додатково виділити 500 млн гривень на суспільне мовлення в 2017

Держкомтелерадіо просить додатково виділити 500 млн гривень на суспільне мовлення в 2017 Фото: Держкомтелерадіо просить додатково виділити 500 млн гривень на суспільне мовлення в 2017

З відповідним проханням відомство звернулося в профільний парламентський комітет

Державний комітет телебачення і радіомовлення просить додатково до тієї суми, яка фігурує в проекті Держбюджету на наступний рік, додати ще 501,338 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

зокрема, в бюджеті на наступний рік планується виділити на потреби суспільного мовлення 897,757 млн гривень. Однак, як зазначили в Держкомтелерадіо, ця сума менша, ніж належить за законом про суспільне телерадіомовлення. Нагадаємо, фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії має становити не менше 0,2% видатків загального фонду Держбюджету за попередній рік.

Тому відомство звернулося до Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради з проханням при розгляді проекту бюджету врахувати пропозиції про виділення додаткових коштів у сумі 501338,2 тис. гривень.

У Держкомтелерадіо також відзначили, що процес реорганізації державних телерадіокомпаній в єдиного мовника триває, на сьогоднішній день з 30 суб'єктів тільки три знаходяться в процесі ліквідації юридичної особи – ДТРК "Крим", Севастопольська РДТРК і Національна радіокомпанія України. Після закриття цих юросіб, Держкомтелерадіо зможе видати наказ про перетворення об'єднаної НТКУ в публічне акціонерне товариство НОТУ.

Нагадаємо, уряд пропонує виділити близько 900 млн гривень на суспільного мовника в 2017 році.