ua en ru

Держкомпідприємництво подає апеляцію на рішення Києво-Святошинського суду

Держкомпідприємництво готує апеляцію на рішення Києво-Святошинського суду Київської області та наполягає на своїй позиції у справі за позовом колишньої очільниці Держкомпідприємництва Олександри Кужель. Суд не зважив на клопотання Комітету про перенесення розгляду справи у зв'язку з неможливістю представників відомства бути присутніми на судовому засідання і ухвалив рішення без них. Наразі рішення не набуло чинності, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Держкомпідприємництво звертає увагу, що на даний момент порушено три кримінальні справи, пов'язані із роботою підпорядкованого Держкомпідприємництву ДП «Південь» за часів керівництва О.Кужель. Зокрема, за фактом заволодіння чужим майном, за фактом завдання збитків. Також порушена кримінальна справа проти призначеного О.Кужель директора ДП «Південь» Дмитра Мізіна за ухиляння від сплати податків.

Крім того, правоохоронними органами наразі розглядається заява Держкомпідприємництва щодо факту укладення у 2009 р. договору між ПП «Ентер-Ком» та підпорядкованим Комітету ДП «Інформаційно-ресурсний центр» щодо розробки програмного забезпечення для ведення реєстрів вартістю у 9,9 млн грн. На той момент головою Держкомпідприємництва була О.Кужель.

У зв'язку з тим, що рішення суду не набуло чинності, Держкомпідприємництво розцінює заяви про необхідність спростування інформації про діяльність О.Кужель під час керівництва Комітетом, як піар з боку зацікавлених осіб.