ua en ru

Держкомпанія попалася на привласненні коштів бюджету

Держкомпанія попалася на привласненні коштів бюджету Фото: держпідприємство попалося на присвоєння бюджетних коштів (facebook.com-sfs.kyiv)

Підприємство відноситься до нафтогазової галузі

Державне підприємство, що має відношення до нафтогазової галузі, навмисно завищувало вартість закуплених послуг з метою привласнення коштів державного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України.

Як повідомляється, махінації були помічені фахівцями офісу при декларуванні податку на додану вартість, наданого підприємством до відшкодування.

Так було встановлено, що в грудні 2017 держпідприємство закупило будівельно-монтажні роботи і послуги ребрендингу АЗС у передмісті Києва на загальну суму 15,6 млн гривень.

Основним підрядником виявилося підприємство, зареєстроване в Одесі, яке, в свою чергу, замовляло аналогічні/відповідні послуги у підприємств, зареєстрованих у Шевченківському та Дарницькому районі міста Києва за цінами в десятки разів нижче, ніж за контрактом з великим платником податків, що неприпустимо для держпідприємства.

Було з'ясовано, що поставки здійснювалися з метою штучного нарощування вартості товарів/робіт/послуг, придбаних ри укладенні таких договірних угод для мінімізації надходжень в державний бюджет України.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення Антимонопольного комітету України про штраф дистриб'ютора сигарет "Тедис Україна" на 431 млн гривень.