ua en ru

Держінспекція по цінам прогнозує прийняття постанов про референтном ціноутворення на ліки до 28 квітня

Державна інспекція України по контролю за цінами прогнозує прийняття постанов про референтном ціноутворення на лікарські препарати до 28 квітня 2014 р.

Державна інспекція України по контролю за цінами прогнозує прийняття постанов про референтном ціноутворення на лікарські препарати до 28 квітня 2014 р. Про це на брифінгу заявив начальник відділу організації та надання висновків щодо економічного обгрунтування витрат на продукцію фармацевтичного ринку, Державної інспекції України з контролю за цінами Сергій Стахівський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що до понеділка будуть прийняті два проекти постанови. Вони розроблені Міністерством охорони здоров'я. На нашій території буде впроваджено референтне ціноутворення", - заявив Стахівський.

За його словами, на українському фармацевтичному ринку десятиліттями формувалися складні схеми за участю багатьох фіктивних посередників, які нібито беруть участь в ланцюжку завезення препаратів іноземного виробництва, що, в свою чергу, призводить до штучного підвищення цін. Стахівський зазначив, що референтне ціноутворення спрямоване на боротьбу з такими схемами.

Стахівських зазначив, що є об'єктивні причини зростання цін на лікарські препарати, зокрема, зростання долара, паніка серед населення з-за політичної ситуації в країні.

Він також підкреслив, що є й суб'єктивні причини для зростання цін, зокрема спекуляції і злочинні схеми.