ua en ru

Держгірпромнагляд: Пожежа у Дніпродзержинську сталась не через вибух газу

Зовнішніх пошкоджень газової плити, газової колонки та газопроводів у квартирі Дніпродзержинська, де сьогодні сталася пожежа, під час попереднього огляду не виявлено. Про це повідомив головний державний газотехнічний інспектор територіального управління Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області Віталій Олежко, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 червня о 3:50 у Дніпродзержинську, у чотириповерховому будинку по вулиці Сировиця, 4, у квартирі №18 сталась низка вибухів з подальшим горінням, що призвело до часткового порушення перекриття між 1 та 2 поверхом. В результаті події постраждало 8 людей, з яких одна людина загинула від отруєння чадним газом. Всі постраждалі госпіталізовані, ще 25 громадян евакуйовано.
За словами В.Олежка, він особисто разом з фахівцями вибухотехнічної експертно-криміналістичної лабораторії МВС України, Міністерства з надзвичайних ситуацій та Дніпродзержинського Управління з експлуатації газового господарства оглянули епіцентр вибухів. Як повідомив інспектор, вибухи не були об'ємними, "як це буває, коли вибухає газоповітряна суміш", про що свідчить характер руйнувань в квартирі і будинку загалом. Мати постраждалого, яка знаходилася в іншій кімнаті, травм не отримала. Водночас, вона зазначила, що, прокинувшись через вибухи, вона відчула різкий запах хімічних речовин.