ua en ru

Держфінпослуг погодила проект закону про фінпослуги та держрегулювання ринків фінпослуг щодо регулятивних зборів

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг в Україні погодила проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" щодо регулятивних зборів у сфері регулювання ринків фінансових послуг". Про це йдеться в розпорядженні комісії.

Зокрема в проекті закону додано статтю 13 про фінансування діяльності уповноваженого органу, яке здійснюється за рахунок коштів загального та спеціального фондів Державного бюджету України.

"Видатки на оплату праці службовців уповноваженого органу згідно з кошторисом на відповідний рік фінансуються за рахунок загального фонду держбюджету.

Видатки уповноваженого органу на здійснення регулювання та нагляду за фінансовими установами, у тому числі на розвиток матеріально-технічної бази уповноваженого органу, створення та розвиток інформаційно-аналітичної бази, здійснення науково-прикладних досліджень, забезпечення міжнародного співробітництва з державними органами іноземних держав з питань регулювання та нагляду за діяльністю фінансових установ та міжнародними організаціями, заснування та утримання друкованих видань уповноваженого органу, стимулювання службовців уповноваженого органу, їх підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації фінансуються за рахунок регулятивних зборів, які включаються до спеціального фонду держбюджету", - йдеться в статті проекту закону.

Також розміри та механізм справляння регулятивних зборів встановлюються відповідно до податкового кодексу України

Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2013 р.