ua en ru

Держфінінспекція звинуватила "Укргазвидобування" у перешкоджанні перевірці компанії

Держфінінспекція звинуватила "Укргазвидобування" у перешкоджанні перевірці компанії Фото: "Укргазвидобування"

Крім того, 29 лютого та 11 березня керівництво "Укргазвидобування" також не допустило працівників Держфінінспекції

Керівництво ПАТ "Укргазвидобування" 22 березня заблокувало проведення перевірки фінансово-господарської діяльності компанії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держфінінспекції України.

"Керівництво ПАТ "Укргазвидобування" 22 березня у черговий раз заблокувало проведення перевірки його фінансово-господарської діяльності, яка була організована на виконання доручення прем'єр-міністра України щодо перевірок суб'єктів господарювання державного сектору економіки, фінансово-господарська діяльність яких за 2014 рік і півріччя 2015 року підлягає перевірці (так звана Топ-20)", - йдеться в повідомленні

У Держфінінспекції зазначили, що ще 29 лютого "Укргазвидобування" не допустила працівників відомства до проведення державного фінансового аудиту, а 11 березня - до проведення планової ревізії.

18 березня на засіданні Кабінету міністрів України керівник "Укргазвидобування" отримав доручення допустити представників державних контролюючих органів до проведення перевірки фінансово-господарської діяльності компанії.

Для проведення перевірки Держфінінспекція створила спеціальну робочу групу. Однак керівництво ПАТ "Укргазвидобування" знову заблокував її проведення. На його думку, робоча група не має права перевіряти діяльність товариства, оскільки воно не належить до суб'єктів господарювання державного сектора економіки", - заявили у відомстві.

У Держфінінспекції заявили, що такі дії керівництва компанії обумовлені, швидше за все, бажанням приховати "деякі сумнівні аспекти діяльності товариства". Крім того, Кабінет міністрів і Міністерство внутрішніх справ поінформовано про інцидент.

Нагадаємо, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує початок процесу приватизації ПАТ "Укргазвидобування" в 2017 році.