ua en ru

Держфінінспекція забезпечила відшкодування незаконної виплати зарплати на суму 50,2 млн грн

Держфінінспекція України упродовж січня - вересня 2013 р. забезпечила відшкодування втрат фінансових ресурсів, пов'язаних із незаконною виплатою заробітної плати, на загальну суму 50,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції.

Так, на ДП "Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств "Донвуглереструктуризація" Міністерства енергетики та вугільної промисловості України працівникам нараховувалась зарплата за фактично невідпрацьований час, що призвело до зайвого витрачання 576 тис. грн.

Бухгалтерська служба квартирно-експлуатаційного відділу м. Луганська Міністерства оборони України нараховувала винагороду за вислугу років працівникам, що не є військовослужбовцями, через що незаконно витрачено 384 тис. грн.

У відділі освіти Надвірнянської райдержадміністрації (Івано-Франківська область) та КЗ "Рівненська обласна лікарня" Рівненської обласної ради через неправильне визначення середньої заробітної плати працівників для нарахування їм відпускних зайво виплачено відповідно 220 тис. грн та 158 тис. грн.

У Державному професійно-технічному навчальному закладі "Черкаський навчальний центр Міністерства аграрної політики України" безпідставно завищили посадові оклади заступників директора з навчально-виховної роботи та з питань охорони праці, головних бухгалтерів, старшого майстра та трьох завідувачів навчальних пунктів, що призвело до зайвого витрачання 184 тис. грн.

Загалом під час контрольних заходів факти неправомірної та зайвої виплати заробітної плати Держфінінспекція виявила на понад 3,3 тис. об'єктах на суму 115,3 млн грн.