ua en ru

Держенергоефективності та 8 аграрних асоціацій підписали меморандум про впровадження енергоефективних технологій

Держенергоефективності та 8 аграрних асоціацій підписали меморандум про впровадження енергоефективних технологій. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).

"Вітчизняний АПК має найнижчий серед інших секторів економіки рівень енергоефективності, який у порівнянні з країнами ЄС становить 33%", - повідомив голова Держенергоефективності України Микола Пашкевич.

Серед підписантів: Всеукраїнське громадське об'єднання "Українська аграрна конфедерація ", Аграрний союз України, асоціація "Український клуб аграрного бізнесу", Союз птахівників України, асоціація "Укроліяпром", Національний університет біоресурсів і природокористування України, асоціація "Союз грибовиробників України" та профільна Біоенергетична асоціація України.

Завданням меморандуму є активізація процесу впровадження енергоефективних технологій та проектів у вітчизняному АПК.

При цьому, за словами генерального директора Української аграрної конфедерації Сергія Стоянова, ставку в підвищенні енергоефективності вітчизняного АПК слід робити на біопаливо.

"Україна має сприятливі умови для вирощування с/г культур в якості сировини для виробництва біопалива. За умови відведення під рапс 10% сільськогосподарських земель та врожайності 25 ц/га ми можемо щорічно вирощувати до 8,5 млн тонн рапсового насіння, переробка якого забезпечує вихід близько 3 млн тонн біопалива щорічно. Це на 60% може забезпечити нинішню щорічну потребу країни у дизельному пальному", - коментує ситуацію Сергій Стоянов.

Читайте також: Уряд має намір знижувати енергоємність ВВП на 3% на рік