ua en ru

У Держдумі РФ запропонували штрафувати за продаж санкційних продуктів на 1 млн рублів

У Держдумі РФ запропонували штрафувати за продаж санкційних продуктів на 1 млн рублів Фото: Державна дума Російської Федерації

Авторами законопроекту виступили депутати від фракції ЛДПР Сергій Каргін та Іван Сухарєв

На розгляд Державної думи Російської Федерації внесено законопроект, який передбачає штрафи в розмірі до 1 мільйона рублів (понад 370 тисяч гривень за поточним курсом НБУ, - ред.) за продаж санкційних продуктів. Авторами законопроекту є депутати від фракції ЛДПР Сергій Каргін та Іван Сухарєв, повідомляється в автоматизованій системі забезпечення законодавчої діяльності Держдуми.

Автори законопроекту пропонують доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення (КпАП) РФ новою статтею - 14.2.1. "Продаж товарів, стосовно яких з метою захисту національних інтересів Російської Федерації забороняється або обмежується здійснення зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, згідно із чинним законодавством".

За відповідне правопорушення пропонується карати: посадових осіб - штрафом у розмірі від 50 до 100 тисяч рублів з конфіскацією санкційної продукції; осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи, - від 100 до 300 тисяч рублів з конфіскацією продукції.

Для юридичних осіб автори законопроекту передбачають штраф у розмірі від 500 тисяч до 1 мільйона рублів з конфіскацією "предметів адміністративного правопорушення" або адміністративне призупинення діяльності на строк до дев'яноста діб.

Нагадаємо, в серпні минулого року Держдумі РФ запропонували надсилати санкційні продукти до ДНР/ЛНР.