ua en ru

У Держдумі РФ розглянуть пропозицію про передачу санкційних продуктів в ДНР/ЛНР

У Держдумі РФ розглянуть пропозицію про передачу санкційних продуктів в ДНР/ЛНР Фото: Держдума РФ

Передбачається направлення вилучених продуктів для надання гуманітарної допомоги іноземним державам

Депутати Комуністичної партії Російської Федерації внесли до Державної думи РФ законопроект, що пропонує вилучати санкційні продукти і передавати їх на потреби малозабезпечених жителів Донбасу. Про це повідомляє російське РБК з посиланням на відповідний законопроект.

Як повідомляється, в документі пропонується направляти конфісковану продукцію на "безоплатну допомогу малозабезпеченим, соціально незахищеним, постраждалим від стихійних лих та інших надзвичайних подій групам населення", а також іншим особам, які опинилися в життєвій ситуації, що вимагає матеріальної допомоги.

"Автори законопроекту відзначають, що продукція, яка підпала під санкції може бути використана в тому числі для надання гуманітарної допомоги "жителям Донецька й Луганська, країнам, що постраждали від військових, збройних конфліктів, людям, що знаходяться за межею бідності", - йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачається направляти вилучені продукти для надання гуманітарної допомоги іноземним державам, їх федеративним і муніципальним утворенням, міжнародним, іноземним установам. Допомога може бути надана також тим, хто є резидентом іноземних держав або особою без громадянства, біженцем, вимушеним переселенцем, у тому числі постраждалим від військових, збройних конфліктів, терористичних актів, стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій, зазначається в проекті закону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдумі РФ пропонують відправляти санкційні продукти в ДНР/ЛНР.