ua en ru

У Держдумі РФ запропонували обмежити право співробітників МВС виїжджати за кордон

У Держдумі РФ запропонували обмежити право співробітників МВС виїжджати за кордон Фото: Володимир Путін

Законопроект розроблено з метою вдосконалення заходів щодо недопущення корупції

До Державної думи Російської Федерації внесли законопроект, який пропонує законодавчо обмежити право співробітників органів внутрішніх справ РФ, а також ряду цивільних службовців, що працюють в цій системі, виїжджати за кордон. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Як повідомляється, відповідні зміни член фракції ЛДПР Дмитро Носов пропонує внести до законів "Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ" і "Про службу в органах внутрішніх справ РФ та внесення змін в окремі законодавчі акти РФ".

"Автор з метою посилення боротьби з корупцією пропонує встановити, що "співробітник не може перебувати на службі в органах внутрішніх справ РФ у разі отримання (наявності) виду на проживання або іншого документа, що підтверджує право на її постійне проживання в іноземній державі", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в пояснювальній записці до проекту закону говориться, що він розроблений "з метою вдосконалення заходів щодо недопущення корупції, підвищення відповідальності співробітників, федеральних державних цивільних службовців і працівників органів внутрішніх справ РФ, а також для забезпечення власної безпеки системи міністерства внутрішніх справ РФ" .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ може збільшити оборонний бюджет до 4% ВВП.