ua en ru

У Держдумі РФ пропонують кримінально карати за "дискредитацію Росії"

У Держдумі РФ пропонують кримінально карати за "дискредитацію Росії" Фото: Держдума РФ

У Кримінальний кодекс РФ можуть ввести відповідну статтю

Депутат Держдуми РФ від "Справедливої ​​Росії" підготував законопроект, що пропонує ввести в Кримінальний кодекс статтю про "дискредитацію Російської Федерації". Таку ініціативу запропонував депутат Олег Міхєєв, який у партії відповідає за політтехнології, повідомляє РИА Новости.

Зазначено, що документ мають внести до Держдуми 28 червня, хоча нижня палата парламенту закінчила свою роботу минулого тижня.


Повідомляється, що законопроект передбачає поправки до Кримінального кодексу. Міхєєв запропонував додати в нього статтю "Дискредитація РФ". Цей термін визначається як "поширення завідомо неправдивих, неточних або перекручених відомостей про політичне, економічне, соціальне, військове і міжнародне становище Росії, правове становище громадян у РФ, що дискредитують Росію або її органи влади".

При цьому за "дискредитацію" законопроектом передбачаються штраф у розмірі до 500 тисяч рублів, або в розмірі зарплати чи іншого доходу засудженого за період до шести місяців, або обов'язкові роботи на строк до 160 годин.

Нагадаємо, раніше правозахисники повідомляли, що мінімум 6% росіян зазнавали прослуховування в РФ.